- Hide menu

Workshops

 

 

 

DENMARK 2022:

SOMMERWORKSHOP I DOKUMENTARFOTOGRAFI (Danish language only)

NYHED: Jeg har netop besluttet, at gentage sidste års succes med en sommerworkshop. Det bliver i København fra den 25-29 juli (uge 30) 2022. Den er for både erfarne og begyndere. En uge der skærer ind til benet – back-to-basic – Glæden ved at fotografere!

Fortæl historier med billeder!

Vi skal ud og se lyset. Mærke stemningen. Du skal vise os verden, som kun DU ser den. Prøve dig selv af, skubbe dine grænser, og vise os dit talent!

På workshoppen vil du blive bedre til at fortælle visuelle historier om dét, der ligger dig allermest på sinde. Bruge dokumentar og fotojournalistik til med et nysgerrigt sind at opdage, undersøge og viderefortælle historier om de steder og mennesker, du synes, resten af verden skal opleve. Det kan være stort eller småt. Så længe, det er vigtigt for dig. Hvis du ikke selv kan mærke historien, hvordan skal andre så kunne?

Sammen dyrker vi din personlige motivation, dit unikke syn, din unikke oplevelse, sådan at andre også vil kunne se og mærke, som du ser og mærker. Det er målet med denne workshop.

Jeg deler åbent om mine succeser og fiaskoer, så du selv kan knække koden til bedre billeder. Vi analyserer fotoreportager, konceptuelt dokumentarfotografi, journalistiske tilgange, og hvordan de forskellige fotografiske formsprog kan bruges som redskab til at formidle netop dine historier.

Det er det, workshoppen handler om: Inspiration og værktøjer. Konkret. Til dig. Næsten alt er fotograferet før, men ingen andre ser det, som du ser det. Derfor skal din fotografiske stemme blive skarpere, og du skal blive mere bevidst og reflekteret om hvad du laver. Det vil jeg gerne hjælpe dig med!

 

 

(Charmuco and Reto, Colombia, Fra bogen ‘We are Indestructible’)

(Jon, 21, and Alex, 25. Fra serien Homophobia in Russia, 2014)

Det bliver en uge med:

Et nyt tema hver dag. Vi starter dagen sammen klokken 9.00, og derefter går det løs med tips, eksempler, coaching og diskussioner. Bagefter skal vi ud og prøve det af.

Mandag: Få adgangen og fang stemningen! Sådan åbner du de lukkede døre og kommer ud derfra med stærke stemningsmættede billeder. At skabe tillid og adgang er altafgørende for gode billeder, men går ofte galt af tre simple årsager.

Tirsdag: Fortæl en historie i billeder. Alle kan være heldige at fange et godt billede, men jeg hjælper dig til at skabe en sammenhængende fotografisk fortælling, der kan røre dem, der ser den. 

Onsdag: Portrættet. Præsidenter, popstjerner eller lejemordere. Om du har tre dage eller tre minutter. Jeg har prøvet det, og jeg har nogle vigtige erfaringer og teknikker. Vi arbejder med naturligt og kunstigt lys. Og vi arbejder med os selv, for et portræt er altid et møde. Og her er det dig, der skal føre an.

Torsdag: Indhold efter ønsker. Vi samler op på ugen, og taler blandet andet om etik og den balance mellem det enkle og det komplekse, som et stærkt billede skal rumme. Til sidst –  Lær at præsentere dit arbejde for et live publikum (fredagens præsentationen).

Fredag: Dit fotografi og fremtiden? Individuelle samtaler eller opgaver alt efter hvad du har behov for. Præsentation –  Vi runder en intens uge af med, at du viser dit bedste arbejde (eller måske et tidligere projekt) på en 3×4 meter storskærm over et glas vin på Pio Vinbar. Bare rolig – jeg giver dig gode råd inden! 

(Kvinder og børn forlader krigen – men mændende skal blive og kæmper, Ukraine, Marts 2022)

(Kampen mod Covid-19, Køge sygehus, Danmark, 2020)

 

(Kvinder tigger efter brød i Kabuls gader, Afghanistan, Januar 2022)

Praktisk

Sted: KBH Film & Fotoskole, Trekronergade 126 F, 1 sal., 2500 Valby

Tid:25.-29. juli 2022, Klokken 9 til cirka 15, men regn også med opgaver der kan gå uden for det tidsrum.

Målgruppe: Alle – Nybegyndere og erfarne. Der er plads til alle der elsker fotografi, og at fortælle historier om andre mennesker. Men er du mere erfaren, professionel eller fotojournaliststuderende vil der med garanti også blive noget skræddersyet til dig. Så kom bare. Undervisningen foregår på dansk.

Vådt og tørt: Der vil blive serveret kaffe, te, frugt og snacks. Hvis nok deltagere er interesseret, vil vi også facilitere en frokostordning med sund og lækker mad udefra.

Antal deltagere: 12 personer samt assistent.

Pris: Alm. pris: 6900 dkr./ Reduceret: 5400 dkr. (for studerende og andre der har brug for en hjælpende hånd).

Ved afmelding op til fire uger før returneres det fulde beløb. Ved afmelding to uger før returneres halvdelen. Medlemmer af Pressefotografforbundet kan søge om støtte fra Ophavsretsfonden til kurset.

Tilmelding: Kurset fyldes op efter først til mølle-princippet. Betalingen foregår ved betaling på Mobilpay (309292). Skrive navn og email. Når holdet er fyldt op, laver vi en venteliste. Deltagere modtager diplom og kvittering på email. 

Spørgsmål er meget velkomne direkte til Mads direkte på info@madsnissen.com

 

Tilmeld dig allerede idag med Mobilpay: 309292 + send mail til info@madsnissen.com 

 

(Cat and Monkey, Bamenos, Fra bogen AMAZONAS)

(Giovany Morales floating in the river, Fra bogen AMAZONAS)

Om Mads Nissen

Mads Nissen (1979) er en af Danmarks mest markante og prisvindende dokumentarfotografer. 

Intimitet og nærvær kendetegner hans arbejde, som sætter fokus på vor tids store globale udfordringer såsom ulighed, manglende menneskerettigheder og menneskets ofte destruktive forhold til naturen. 

Mens de humanistiske værdier løber som en klar rød tråd i Mads Nissens arbejde, er tilgangen til de fotografiske genrer, æstetik og fortælleformer tilgengæld ofte nyskabende og eksperimenterende. Fra intense sort-hvid reportager (”AMAZONAS”) til konceptuelt fotografi og store komplekse fotojournalistiske fortællinger (”We are Indestructible”).

Efter endt uddannelse som fotojournalist (DJMX) i 2007 bosatte Mads Nissen sig i Shanghai for at dokumentere de menneskelige og sociale konsekvenser af Kinas økonomiske vækst. Efter to år i Kina flyttede han tilbage til Danmark, arbejdede først for Berlingske i fem år og er siden 2014 fastansat fotograf på Dagbladet Politiken. 

Foruden Politiken publiceres hans billeder i Time, Newsweek, CNN, National Geographic, The Guardian, Stern og Der Spiegel. At historierne når et bredt og internationalt publikum er vigtigt for Mads Nissen, som ofte udstiller rundt i Europa, giver foredrag, workshops og arbejder dedikeret med sine bøger. 

I 2021 vandt han Hovedprisen i World Press Photo for billedet ”The First Embrace” taget under Covid-19 krisen i Brasilien. Hovedprisen vandt han også i 2015 med et intimt billede af kæresteparret Jon og Alex fra fotoserien Homophobia in Russia.

Mads Nissens arbejde er blevet hædret med over 70 priser internationalt og i Danmark, og ved det danske Årets Pressefoto er han blevet tildelt 25 priser, blandt andet hovedpriserne Årets Pressefoto to gange og Årets Fotograf fire gange, senest i 2021. 

www.madsnissen.com/about

Instagram:@madsnissenphoto

(Mette Frederiksen – kampen mod covid-19 – Statsministeriet indefra, Danmark, 2020)

(Fra projektet Arctic Outposts, Grønland)

(Didiller Angulo, Colombia, Fra bogen ‘We are indestructible’)

.

Vi håber, at se dig! 

 


BARENTS REGION 2022 – POSTPONED DUE TO RUSSIA-UKRAINE WAR

THE HIGH NORTH. Open call – Masterclass in documentary photography in the Barents region

We are looking for brightest young talents for a unique, free-of-charge, workshop on life in the high north – The Barents region covering Russia, Norway, Sweden and Finland. If you have the curiosity and talent – we will support you with logistics and mentoring by World Press Photo winner Mads Nissen and teacher at the Danish School of Media and Journalism (DMJX) Mads Greve. 

Participants must be documentary photographers from North West Russia or from one of the Nordic countries – Iceland, Faroe Islands, Greenland, Denmark, Sweden, Norway, Finland and Aaland. Up to 14 participants will be selected. Participants must be under the age of 35.

The masterclass will take place in March-April 2022 in Murmansk, Russia. Read more and apply now. Deadline: FULL / CLOSED! HOPE TO REPEAT IT IN 2023 – KEEP UPDATED